Fél csirkemell filé,
40 dkg laskagomba,
fél kg brokkoli, 1 mk. húsleves,
1 nagy fej paradicsom,
5-6 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl, só, bors,
5 dk vaj, 2 ek. olívaolaj.
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket felszeltem, serpenyőben vajat és
olívaolajat olvasztottam, ezen kezdtem el pirítani. Eközben a csirkemell filét
csíkokra vágtam, majd a piruló fokhagymához adtam, együtt tovább pirítottam
őket. A laskagombát egész kevés vízzel jól átmostam, majd feldaraboltam, a
raguhoz adtam, fűszereztem sóval, borssal. A gomba elég sok levet ereszt, ezt
mindenképpen hagyjuk elpárologni, s ezután egy merőkanál jóízű húslevessel
engedjük fel. Amíg a ragu készülődik, tisztítsuk meg a brokkolit, s egy külön
lábosban főzzük félpuhára, utána szűrjük le.
A raguhoz adjuk a nagyobb kockákra vágott paradicsomot, s
végül tejföllel kicsit behabarjuk. Amikor már teljesen kész, csak akkor
keverjük hozzá a brokkolit, az a cél, hogy roppanós maradjon.
Köret-tipp:
Mi csak egyszerűen kenyérrel ettük, de illik hozzá a
kuszkusz, a bulgur, a párolt rizs, a főtt burgonya, sőt akár a tészta is. Ha
tehetném, és legközelebb enném, egy jó kis hagyományos csuszát készítenék
mellé.
2012-ben írtuk: Sajtos-gombás-medvehagymás lepény
2011-ben írtuk: Fröccs