Szeretjük az avokádót! Magában, guacamole-ként
elkészítve, de számos alkalommal kísérleteztünk is vele. Az oldalon igen
népszerű volt a medvehagymás avokádókrém, melyet tavaly tavasszal hoztunk össze.
Most arra voltunk kíváncsiak, vajon milyen lesz gránátalmával együtt.
Az avokádó egyébként a babérfélék fajtájába tartozik,
elsősorban körte alakú terméséért kedveljük. Annyi benne a vitamin és ásványi anyag,
hogy gyakorlatilag gyógynövényként tekinthetünk rá. Közép-Amerikában a levelét
is felhasználják, magas olajtartalmánál fogva
kiválóan alkalmas a kiszáradt bőr ápolására. Jó a magas vérnyomásra, az
érelmeszesedésre, a koleszterinszint csökkentésére. Magja akár tojásnyi nagyságra
is képes megnőni, belőle hidegen sajtolt olajat, illetve reumatikus fájdalmak
kezelésére alkalmas gyógyszirupot állítanak elő. Íze egyébként az olívaolajhoz hasonló.
Hozzávalók:
2 db érett avokádó,
fél zöldcitrom leve,
2 ek. tejföl,
1 ek. majonéz,
frissen őrölt bors, só,
1 érett gránátalma.
2012: Medvehagymás túrókrém
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika