Sült csirkecomb volt nálunk minap, amit a párom
készített. Biztosan éreztétek már Ti is úgy, hogy másnap már van egy
jellegzetes mellékíze a csirkének. Ezt én nem kifejezetten kedvelem, többször
is próbáltam valami olyat készíteni, amivel ezt mérsékelni lehet. Teljesen
véletlenül most sikerült, ráadásul plusz öröm, hogy ez egy kreatív maradék
felhasználás.
Elkészítés:
Volt három darab alsó csirkecomb a hűtőben. Ezeket még
hidegen megszabadítottam a csontos-porcos részektől. Egy nagyobb narancsot
megpucoltam, a gerezdeket pedig kisebb kockákra vágtam. Egész kevés vajat
hevítettem a serpenyőben, és erre dobtam a csirkehúst. Rövid ideig magában
pirítottam, majd hozzátettem a narancsot és a vörös áfonyát. Az eddig piruló
hús ezután kicsit párolódott, a legvégén pedig hozzákevertem az ugyancsak
maradék rizst. Finom, rendkívül ízes, kreatív egytálétel született!
Ehhez a fogáshoz nagyon jól illik egy kis természetes
maradékcukorral bíró félszáraz, félédes fehérbor. Mátraalja és Tokaj-hegyalja
remek nedűket kínál ebben a kategóriában.
2013: Tejfölös-gombás fusilli
2011: Az új Magyar Konyha