Vegák, most
aztán figyelem! Aki szerint a vega kaja unalmas, egysíkú, azok is figyeljenek
rendesen, mert bátran állíthatom: ez egy olyan fogás, ami után egy húsevő is megnyalja
mind a tíz ujját!
Hozzávalók:
2 közepes
cukkini,
3 gerezd
fokhagyma,
1 csomag leveles-vajas tészta,
citrombors,
só,
20 dkg
reszelt füstölt sajt,
kevés
olívaolaj.
Elkészítés:
A cukkiniket
megtisztítjuk, felkockázzuk és kevés olívaolajon, nagyon forró serpenyőben megpirítjuk. A citrombors mehet rá rögtön, ahogy az aprított fokhagyma is, de a sóval érdemes várni, s a végén hozzáadni, nehogy levet eresszen.
A vajas-leveles tésztát
kiterítjük a deszkára, megszórjuk a reszelt füstölt sajt felével, mehet rá a cukkini,
és újra a reszelt sajt. Feltekerjük, feldaraboljuk, majd sütőpapírral bélelt
hőálló tálba helyezzük és forró sütőben szép pirosra sütjük. Max. 20 perc kell
nekik.
Mi pirított
csiperkegombával és joghurtos kapros öntettel ettük.
Testes, fahordóban érlelt, enyhén vajas, komoly fehérbor illik hozzá!
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika