Az alábbi ételt néhány hónappal ezelőtt egy ázsiai étteremben sikerült megkóstolnunk. Tulajdonképpen rém egyszerű, csupán az előkészületek igényelnek egy kis időt. Ezután maga az elkészítés pikk-pakk megvan, és máris lehet élvezni az ízeket!
Kell hozzá:
- 40 dkg lazacfilé,
- fél-fél zöld, piros és sárga kaliforniai paprika,
- 1 fej lilahagyma,
- 1 marék szójacsíra,
-1 kevés szójaszósz,
- olaj.
Elkészítés:
A lazacfilét feldaraboljuk, nagyjából úgy, hogy 2-2 cm-es darabokat kapjunk. A kaliforniai paprikákat vágjuk félbe, majd ugyanakkora, darabokra, mint a halat. Tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, pár csepp zsiradék, óvatosan keverjük össze, majd mehet a hűtőbe, mondjuk egy fél napra.
A sütéskor vegyük elő a wokot, kenjük ki vékonyan olajjal, majd forrósítsuk fel annyira, hogy szinte füstöljön! Ezután egyszerre tegyük bele a hűtőben pihentetett alapanyagokat. Hirtelen pirítsuk meg, tegyünk hozzá kevés szójaszószt és a legvégén egy marék szójacsírát.
Az egész ne tartson tovább 1-2 percnél!
Vigyázat, ha elkészül és megkóstoljátok, könnyen bele lehet szeretni!!!
2014: Laskás szűz
2013: Erdőkerülők ebédje
2012: Hús, spárga, de legfőképpen hajdina
2011: Fröccs