Hozzávalók
4 főre:
50
dkg csirkemell,
4
nagyobb fej vöröshagyma,
15
dkg gyöngyhagyma,
15
dkg húsos császárszalonna,
tárkony,
3 ek. vaj, olívaolaj, só, bors,
4.
ek. balzsamecet, zöldség alaplé.
Elkészítés:
A
hagymákat megtisztítjuk, félfőre vágjuk. Vaj és olívaolaj keverékén pirítani
kezdjük, adunk hozzá balzsamecetet, majd kevés zöldség alaplevet, de ügyeljünk
arra, hogy csak éppen annyit, ami ellepi. Ha kész, áttesszük egy edénybe, és
leturmixoljuk. Egy másik serpenyőben, szintén vajon megpirítjuk a felcsíkozott
csirkemelleket és az ugyancsak csíkokra vágott császárszalonnát. Az egészet
áthelyezzük a leturmixolt alapba, ízesítjük sóval, borssal, teszünk hozzá
gyöngyhagymát, meghintjük tárkonnyal, és az egészet készre pároljuk. Akkor jó,
ha a ragú íze pikáns, érintésnyit édeskés, állaga pedig nem túl híg.
Tipp:
Szerintem
párolt rizzsel a legjobb, de lehet mellé tésztát is adni, sőt krumplinudlival
is el tudom képzelni. A bor tekintetében szerintem rozé dukál hozzá. Ez azonban
ilyenkor lehet alacsonyabb savú, gyümölcsösebb változat.
Elkészítettem a ragut, isteni lett! Köszönöm a receptet! :) Az enyém sertésből készült és tócsnival tálaltam.
VálaszTörlésKöszi! Sertésből, pulykából, akár marhából, egyáltalán, bármilyen húsból elkészíthető. A tócsni pedig izgalmas párosítás... :-)
VálaszTörlés