Ha szeretitek a májkrémet, májpástétomokat, és nem
vagytok restek nekiállni, otthon egy kis plusz munkával igen kellemes
élvezetben lehet részetek. Egyrészt nem kell megvenned a boltit, ráadásul
egészségesebb is, hiszen nincs benne tartósító, meg rengeteg adalékanyag. Ma
már egyre többször akad jó, de még nagyon sokszor lehet bukkanni igen silány minőségre is. Ráadásul, ha pirított májat
készítetek, s túl nagy adagra sikerül, ez a legbiztosabb módja a maradék
felhasználásának.
A májpástétomhoz:
50 dkg pirított szarvasmáj,
20 dkg vaj, 2 ek. mustár.
A mustármártáshoz:
3 ek. mustár, 2 ek. tejföl,
1 kk. só, 1 kk. fehérbors.
Akik folyamatosan olvasnak minket, biztosan emlékeznek arra, hogy nemrég jó
kis darab szarvasmáj érkezett a konyhánkra. Így most az alapokat nem
ismételném, lényeg az, hogy az itt olvasható recept volt a kiindulási pont. A
májat, a vajat és a mustárt, tegyétek az aprítóba és addig aprítsátok, míg a
máj krémes állagú nem lesz. Ha kész legjobb legalább egy teljes napon át
hűtőben tartani, hadd érjenek az ízek!
A mártáshoz a mustárt,
kevés tejföllel kikeverjük, ízesítjük sóval, fehérborssal, majd először
kanállal kikeverjük, ezután kézi habosítóval habosra verjük. A tálaláskor
kenyérszeleteket pirítunk, erre helyezzük a májas pástétomot, a közepébe kis
mélyedést alakítunk, és ebbe kanalazzunk a mustármártást. Mi tettünk hozzá
serpenyőben megpirított spárgafejeket is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése