Hozzávalók:
fél liter húsalaplé,
2 csésze főtt rizs,
1 negyed citrom leve,
15 dkg reszelt füstölt sajt,
4 közepes darab sárgarépa,
4 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl, kevés mustár,
Kis fej brokkoli,
1 maroknyi pirított mandula,
25 dkg gomba,
25 dkg kelbimbó,
só, kevés cukor, egész bors.
Elkészítés:
A vadasmártással kezdünk, melyet akár előző nap is
elkészíthettek. A húsalaplével együtt feltesszük a sárgarépákat, a fokhagymát,
majd ha megfőtt, ízesítjük egy kevés cukorral, sóval, borssal, hozzátesszük a
tejfölt, a mustárt, a citrom levét pürésítjük. A főtt rizshez adjuk a reszelt
sajtot, enyhén összekeverjük, akkor jó, ha kissé ragadós lesz az állaga. Kis
gombócokat formázunk belőle, félretesszük. A zöldségeket tisztítjuk,
előkészítjük, s addig főzzük, míg roppanósak nem lesznek, a gombát
felszeleteljük, vajon lepirítjuk. Az elkészült gombócokat, közvetlenül a
tálalás előtt, belehempergetjük a pirított mandulába. Mellé kínáljuk a mártást
és a zöldségeket!
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika