A brassói klasszikus étel, rengeteg féle változata létezik. Az eredeti, úgymond klasszikus formája sertésszűzből készül, de ezt is bátran lehet variálni. Én most csirkemellet használtam, és kevés gombával, valamint friss kaporral tettem érdekesebbé.
Hozzávalók:
0.5 kg csirkemell
0.5 kg csirkemell
kb.
1 kg burgonya,
3-4 fej csiperkegomba,
3-4 fej csiperkegomba,
1
nagy fej hagyma,
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna, friss kapor.
Elkészítés:
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna, friss kapor.
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítom, kockára vágom, bő
olajban megsütöm, ha kész, félreteszem. A csíkokra vágott csirkemellet
ugyancsak olajban megpirítom, majd a szeletelt hagyma, fokhagyma, gomba
következik. Ez utóbbi ragut fűszerezem sóval, borssal, sok majoránnával. Mikor
már majdnem kész ebbe visszahelyezem a csirkemellet, néhány perc múlva a
burgonyát, az egészet jól összeforgatom. Utolsó mozzanatként még meghintem friss
vágott kaporral, és már lehet is tálalni.
2013: Szarvasmáj pástétom