4
főre számítsatok:
2
db nagyobb padlizsánt,
3
ek. kukoricát,
2 közepes hosszúságú újhagymát,
4
arasznyi méretű sárgarépát,
2 db piros kápia paprikát,
2
ek. vajat, olívaolajat, 25 dkg sajtot.
Akárcsak
korábban, most is viszonylag egyszerűen készítettük el. Nem tettünk semmi mást,
mint hogy hosszanti irányban felvágtuk a padlizsánokat, és a belsejét kivájtuk.
A megüresedett zöldségeket egy tűzálló tálba helyeztük, rálocsoltunk egy kis
olívaolajat, és amíg a ragu készült, elősütöttük. A szivacsos padlizsán belsőt
apró kockára vágtuk, és egy serpenyőbe tettük, ahol vajon már előzőleg pirultak
a felkarikázott újhagymák és az apró kockára vágott sárgarépák. Rövid ideig
együtt pirítottuk őket, fűszereztük sóval, frissen őrölt borssal. Úgy tíz perc
múlva hozzátettük a paprikát és a kukoricát. Innentől már csak egy-két percre
van szükség, majd a piruló ragut újból visszatettük a padlizsánok belsejébe. A sajtot
lereszeltük, és a padlizsánok tetejét jól megszórtuk. Hozzávetőleg negyed óra
alatt készre sütöttük! A kuszkuszt pedig a szokásos módon készítettük. Tényleg nem szükséges
újra leírni, hiszen akár itt is könnyen utána nézhettek. Isteni kombináció volt!
Bor:
Mi
ezúttal egy Gewürztraminert párosítottunk hozzá, méghozzá szárazat. A fűszeres
traminit itthon is megtalálhatjátok, több borvidéken, sok termelőnél
fellelhető. Sokan maradékcukorral készítik, mert még mindig ez a közízlés, pedig
a száraz tramini is nagyon szép. Különösen jól illik az észak-afrikai vagy az
ázsiai konyha által képviselt ízekhez!!!
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika