Pár nappal korábban burgundi marharagut készítettünk, és
maradt még belőle egy kevés. Ez volt az alap, csak kissé fel kellett dobni. Kis konyhai kutakodás
után, savanyú káposztára és csuszatésztára szavaztam. Erre pedig az ötletet egy
ugyancsak korábbi recept, a káposztás-gombás csusza adta. Igaz
ugyan, hogy gomba most nem volt, de úgy gondoltam, érdemes lesz ezt összehozni.
Egy fazékba vizet tettem fel főni, kevés vajon felaprított fokhagymát pirítottam,
majd rádobtam a savanyú káposztát, a babérlevelet is, innentől viszont már
minden párolódott. A készülő alapot ízesítettem sóval, frissen őrölt borssal,
és egy egész kevés cukorral. Rövid párolás után hozzáadtam a burgundi
marharagut, végül a szerecsendiót. Az időközben felforralt
vízben kifőztem a csuszatésztát, leszűrtem, a serpenyőbe tettem, és jól
összeforgattam a mártásos raguval. A végén frissen szedett medvehagyma
leveleket dobtam rá, 1-2 perc, és már lehetett is fogyasztani!
Bor:
Szerintem ez egy jó példa arra, ha marhahús is van az ételben, az ízek, a
további alapanyagok összhatása már fehérbort kíván. Testesebb, minerális
ízvilágú chardonnay vagy olaszrizling, furmint is jó partner lehet!
2012-ben írtuk: Hús,spárga, de legfőképpen hajdina...
2011-ben írtuk: Tortilla, ahogy én szeretem!