Gombaragu, kis párolt zöldség, bő negyed óra és máris
kész a finom ebéd vagy vacsora. Egyfajta jolly-joker fogás lehet hétköznapra vagy hétvégére, mi is mindig élvezettel esszük!
Kell hozzá:
40 dkg laskagomba,
fél kg szarvacska tészta,
2-2 db színes kaliforniai paprika,
2 fej fehérhagyma,
2-3 ek. tejföl,
só, bors, bazsalikom,
2 ek. olívaolaj.
Elkészítés:
Az olívaolajon pirítani kezdjük a félfőre vágott
fehérhagymát, enyhén sózzuk. Ha kellően megpirult, mehet hozzá a felkockázott
paprika, ezután hagyjuk kicsit pirulni. Ezalatt a laskagombát szintén
daraboljuk, pár perccel később a piruló zöldségekhez adjuk. Kevés sóval,
fehérborssal, néhány levél bazsalikommal fűszerezzük. Miután egy kis levet
eresztett, hozzákeverjük a tejfölt, és kicsit forraljuk. A gombaragut a kifőtt szarvacska tésztával tálaljuk!
Bor:
Ezúttal sem ajánlunk konkrétumot, már csak azért sem, mert szinte bármilyen eleven savú fehérbor és rozé igen jó társa lehet.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2013: Régi-új Gundel-könyvek