Finom kreatív, könnyű kis ebéd vagy vacsora lehet a most
bemutatásra kerülő étel. Szinte egész évben lehet készíteni, de szerintem, ha most
főzitek, amolyan késői nyarat idéző fogássá lehet az asztalotokon.
Kell hozzá:
fél kiló penne,
egy kisebb fej brokkoli,
2dl natúr joghurt,
kevés friss kapor,
friss petrezselyem,
1 nagy gerezd fokhagyma,
só, fehérbors.
Készítés:
A tésztát szokásos módon megfőzzük, a rózsáira szedett
brokkolit forrásban lévő vízben, rövid ideig főzzük, (blansírozzuk) fontos,
hogy roppanósága megmaradjon. Amíg a tészta fő, elkészítjük az öntetet. A
fokhagymát amennyire csak lehet, apróra vágjuk, hozzáadjuk a natúr joghurtot,
ollóval kevés friss kaprot aprítunk bele, sózzuk, fehérborssal fűszerezzük és
simára keverjük. Tálaláskor a kifőtt pennéhez adjuk a brokkolit, a mártást, és
finoman összekeverjük. Kevés friss petrezselyemmel még megszórhatjuk.
Tipp:
Ha valaki még gazdagítani szeretné az ételt, szórhat rá
reszelt sajtot. Természetesen fehérbor dukál az ételhez, mint oly sokszor most
is jó választás lehet egy karakteresebb olaszrizling, mondjuk a
Balaton-felvidékről.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2011: Bécsi krumplisaláta