Becsületes, egyszerű, jó magyar étel a paprikás krumpli.
Szeretjük! Ezúttal arra gondoltam, elkészítem cserépedényben sütve, és teszek
hozzá egy kis káposztát is. Először tettem így, de biztos, hogy nem utoljára.
Hozzávalók 4 főre:
1 kg burgonya, 40 dkg savanyú káposzta,
2 nagy fej vöröshagyma, 1 szál füstölt húsoskolbász,
2 púpozott ek. fűszerpaprika, 1 közepes csípős
zöldpaprika, 2 ek. kacsazsír, zöldség alaplé,
kevés só, fehérbors, borsikafű.
Elkészítés:
A cserépedényt beáztatjuk, a krumplikat meghámozzuk,
karikára vágjuk, és a vöröshagymát, valamint a kolbászt is felszeljük. A
savanyú káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyú, kicsit átmossuk. A cserépedényt
kikenjük kacsazsírral, majd egy sor hagyma, fűszerpaprika, krumpli, kolbász és
káposzta sorral borítjuk. Ezt a sorrendet folytatva rétegezzük, amíg az
alapanyagok tartanak, minden befejezett sort enyhén sózunk, meghintjük
fehérborssal és borsikafűvel. Időközben a csípős zöldpaprikát egészben az
edénybe tesszük, arra pedig ügyeljünk, hogy legfelülre egy réteg burgonya
kerüljön. Az előmelegített sütőbe tesszük a lefedett tálat, a hőmérsékletet
közepesre visszavesszük, és kb. másfél óra alatt készre sütjük. Ha szükséges, a
folyadékot, időnként zöldség alaplével pótoljuk. A tál fedelét az utolsó húsz
percben vegyük le. Jófajta házikenyérrel, tejföllel fogyasszuk!
2013: Indiai csicseriborsó saláta
2012: Színes burgonya a tányérukon
2011: White Lady
2013: Indiai csicseriborsó saláta
2012: Színes burgonya a tányérukon
2011: White Lady