Tészta:
30 dkg fehérliszt,
10 dkg rétesliszt,
fél csomag friss élesztő,
langyos víz,
pici cukor, só,
2 ek. olívaolaj.
1 doboz koktélparadicsom,
nyáron 4 db érett, édes paradicsom.
só, bors, mozzarella, rukkola.
A liszteket összeszitálom, sózom, az élesztőt langyos vízben pici cukorral, és meghintett liszttel együtt felfuttatom. Később összekeverem a liszteket, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, kicsit meggyúrom. Mehet bele az olívaolaj, majd jó fényesre kigyúrom a tésztát, félreteszem, hogy a kétszeresére keljen.
Ha megkelt, négy kisebb gombócot formázok belőle, ezekből már könnyebb lesz a jó tenyérnyi pizzákat megformázni. A tenyeremmel lelapítom, és kicsit rásegítek a nyújtófával is, hogy szép kerekded pizza-alapokat kapjak. Picit lekenem olívaolajjal, és teszek rá felszeletelt édes paradicsom-szeleteket is. Mehet rá a mozzarella, só és őrölt bors, majd be egyenesen a sütőbe. Kb. 10-12 perc és megsül. A tányéron még rakok rá jócskán rukkolát, hadd ropogjon a fogam alatt.
Imádom!!! Ti is? ;-)
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2011: Manhattan