… egyszerűen azért, mert szezámpaszta nélkül készítettük,
és az ízesítése is kicsit más lett. A hummusz الحمص
egy a Közel-Keleten, Észak-Afrikában, és az arab világban mindenhol
honos étel. Az egyiptomiak már több ezer éve ismerték és fogyasztották ezt a ma
is nagy népszerűségnek örvendő „kencét”, amit mindig hidegen fogyasztanak,
tradicionálisan pitával. Fő alkotóeleme a csicsókakrém, melyet
szezám-őrleménnyel, krémmel egészítenek ki. Jól passzol zöldségekhez, roston
sült húsokhoz, halakhoz.
A mi változatunkhoz, kell:
1 doboz csicseriborsó-konzerv
1 lime leve, só, bors,
2 fokhagymagerezd
2-4 ek. olívaolaj,
1 közepes, szárított csili.
A csicseriborsó-konzervet leszűrjük, és fontos, hogy hideg vízzel öblítsétek
le. Ha lecsepegett, turmixgépbe tesszük, ízesítjük sóval, borssal, beletesszük
a fokhagymagerezdeket és a csilit is, rácsavarjuk a lime levét, legvégül pedig
úgy 2 evőkanál olívaolajat. Addig pürésítjük, amíg kellően, selymes-krémes
struktúrájú nem lesz. Ha valaki rusztikusabban szereti, vagy érezni akarja a
csicsóka darabokat, az természetesen időben álljon le!
Tálalás:
A krémet egy tálba tesszük, s a tetejére jócskán öntünk
az olívaolajból. A tortilla lapok mindkét odalát szárazon, serpenyőben kissé
lepirítjuk. A kerek lapokat nyolcfelé vágjuk, és a tál mellé tesszük, együtt
tálaljuk!
2012-ben írtuk: Egyszerű töltött cukkini
2011-ben írtuk: Vaszari Tamás: Vendéglátás-marketing
2012-ben írtuk: Egyszerű töltött cukkini
2011-ben írtuk: Vaszari Tamás: Vendéglátás-marketing
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése