A helyzet úgy hozta, hogy mára kezdünk kiábrándulni a csirke
mell részéből. Főként a filé, hihetetlenül gyorsan kiszárad, viszonylag semleges
ízzel bír, ellentétben a combokkal. Ez utóbbiban még sosem csalódtunk! Akár rántva,
sütve, párolva is elkészíthető, tölthető, szaftos, jóízű hús.
Recept:
6 db felső csirkecomb,
4 db zsemlye, 1 egész tojás,
1 pohár tej,
kis fej vöröshagyma,
kis csokor petrezselyem,
só, bors, egész fej fokhagyma,
15 dkg vaj, kevés olívaolaj.
3 szál sárgarépa,
3 szál fehérrépa.
Készítés:
A csirkecombokat
megmossuk, sózzuk, nedvességet leitatjuk a húsról. A zsemléket tejbe
beáztatjuk, a vöröshagymát apróra összevágjuk, megdinszteljük, ha kész hagyjuk
kihűlni. Egy csokor petrezselymet összevágunk, a zsemléket kinyomkodjuk,
hozzáadjuk a hagymákat, a tojást, sót és borsot, majd az egészet jól
összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne, kis zsemlemorzsával meg lehet hinteni.
A kerámia tálat kivajazzuk, a zöldségeket felaprítjuk, ide halmozzuk és
hozzálátunk a csirkecombok megtöltéséhez. Az összeállított tölteléket kézzel
egyenletesen a csirkék bőre alá nyomkodjuk, hogy szépen megdagadjanak. A tálba,
közvetlenül a zöldségágyra helyezzük, tetejüket még vajjal megkenjük, és sok
fokhagymát elosztunk a közökben. Ha maradt a töltelékből, azt is beletehetjük a
csirkék közé. Kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk, előmelegített sütőben,
közepes lángon, egy óra alatt pirosra sütjük.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2012-ben írtuk: Spárga újrépa mártásban
2011-ben írtuk: Citromos-fehérboros spárgakrémleves
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése