A néhány hónapja bemutatott májas, gerslis-rizottós étel
nem fogyott el teljesen, kidobni pedig egyrészt nagy luxus lett volna. Kis
gondolkozás, no meg a spájz szemre vételezése után már meg is volt, hogy mit
próbálok meg kreálni.
Egy közepes vastagságú és méretű fehérrépát, valamint egy
nagyobb méretű almát megtisztítottam, darabokra vágtam. Serpenyőben kevés vajat
hevítettem, ebbe került először a fehérrépa, néhány perc után pedig az alma. Egész
kevés cukorral együtt karamellizáltam, és egy löttyintésnyi balzsamecet is
került a serpenyőbe. Innentől már pofonegyszerű volt. A megmaradt májat
felkockáztam, és a maradék gerslivel, almával és fehérrépával együtt
elkevertem, 1-2 percig pirítottam. Ennyi…
A maradékok felhasználásával kapcsolatban biztosan minden
olvasónknak vannak tapasztalatai, élményei. Nagyon várnánk tehát, ha
megosztanátok velünk konyhai kísérletezéseiteket, újra felhasználásaitok sikereit
és kudarcait egyaránt!
Bor:
Tudom, igazán ritka természetes cukortartalommal bíró
félszáraz-félédes vörösborokat fellelni, maga a boros szakma nem is tartja
sokra ezeket a nedűket. Márpedig ehhez az ételhez ilyen jellegű bor illik.
Egerben már készültek próbálkozások, de egy egyszerűbb portóival is próbát
tehettek.
2012-ben írtuk: Gault & Millau 2012
2011-ben írtuk: Champagne-sztorik
2012-ben írtuk: Gault & Millau 2012
2011-ben írtuk: Champagne-sztorik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése