Kell hozzá:
20 dkg búzaliszt,
10 dkg tönkölyliszt,
15 dkg rétesliszt,
15 dkg kukoricaliszt,
2,5 dkg élesztő,
langyos víz, 1 tk. cukor,
2 tk. só, kevés olaj,
2 csokor medvehagyma.
Készítés:
Amíg szokás szerint felfut az élesztő, a liszteket
átszitáltam, tálba tettem, hozzáadtam a sót, s kicsit elkevertem. A
medvehagymát megmostam, leszárítottam, ollóval felaprítottam.
A felfuttatott élesztőt hozzáadtam a lisztekhez, és jól
kidolgozzuk a tésztát, majd kétszeresére kelesztettem. Ezután kétfelé
választottam, és két hosszúkás rudat sodortam belőle. Kétujjnyi
széles darabokat vagdostam belőle, szétlapítottam tenyérrel, s ezek közepébe
tettem a felaprított medvehagymát. Ezek után buci formára alakítottam őket,
kicsit megvágtam a tetejüket, a képen látható formában. Ezután langyos helyen
megint félretettem kelni, és forró sütőben barnulásig sütöttem. Mikor
elkészült, lehet enyhén megkenni olajjal a tetejét.
Tipp:
Nagyon finom, csak önmagában egy kis vajjal, de
készíthettek mellé, paradicsom salsát, zöldfűszeres joghurtot, csicseriborsó
krémet, fűszeres túrót, halkrémet, tojáskrémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése