Olaszországi látogatásunk alkalmával egy isteni
antipastit, vagyis előételt sikerült megkóstolnunk. Ez volt a funghi al forno
ripieni di ricotta. Tetszett az egyszerűsége, ám mégis hallatlan ízgazdagsága,
s persze ezt nekünk is el kellett készítenünk idehaza, a magunk módján.
Kell hozzá:
fél kiló csiperke,
2 szál újhagyma,
15 dkg reszelt füstölt sajt,
vaj, olívaolaj, tengeri só,
1 tojás, 25 dkg tehéntúró,
1 ek. tejföl.
Így készítsétek:
A gombát megtisztítjuk, a szárait kivesszük, a fejeket
félretesszük. A gomba tönkjét persze ne dobjátok ki, hiszen akár tésztára, akár
egy készülő raguba, de tojásrántottához is felhasználhatjátok.
A sütőt érdemes előmelegíteni, közben elkészítjük a
tölteléket. Ehhez az újhagymát karikára vágjuk, kevés vajon megdinszteljük,
picit hűlni hagyjuk. A túrót egy tojással, reszelt sajttal, a tejföllel és a
hagymával együtt összekeverjük. Ha kell sózzuk, majd a gombafejekre egy
kanálnyi mennyiséget halmozunk. Kivajazott üvegtálba tesszük, és pirosra
sütjük! A végén mi egy pár perc alatt összedobott, paradicsomsalátát és persze
friss kenyeret ettünk hozzá.
Hidegen és melegen is egyaránt finom!
Tipp:
Isteni fogás, különösen jó vendégvárásra, borozáshoz,
sörözéshez, beszélgetésekhez. Könnyű vacsoraként, akár szólóban, akár kettesben
is elkészíthetitek, biztosan feldobja majd az estét. Ja, és még egy fontos
dolog: egyaránt jól illik mellé, akár a fehér-, akár a vörösbor!
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése