Egy jó saláta bármikor, bármilyen évszak üdítő lehet. Mi
legutóbb most a viszonylag sűrű, ünnepi, húsos napok után kívántunk rá. Apropóját adta, hogy a múlt pénteki piacnapon igazi, friss, pár hetes érlelésű házi kecskesajtot találtunk. Mindössze negyed óra
alatt, bárki összehozhatja.
Kell hozzá:
30 dkg kecskesajt,
1 gránátalma,
1 narancs,
2 marék madársaláta,
1 tucat koktélparadicsom,
1 marék rukkola,
só, frissen őrölt bors
olívaolaj.
A gránátalmát kimagozzuk, a narancsot megpucoljuk,
gerezdekre szedjük, majd megfelezzük. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, majd
az eddig felhasznált hozzávalókat egy külön tálban összekeverjük. Ha van
időtök, tegyétek hűtőbe, így még jobban összeérnek az ízek. Tálaláskor a
madársalátát és a rukkolát frissen adjuk hozzá, hogy roppanós maradjon, a
juhsajtot kisebb kockákra vágjuk, és a salátára halmozzuk. Sózzuk, borsozzuk, és
meglocsoljuk olívaolajjal. Friss, lenmagos bagettel ettük!
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2011: Karácsonyi menünk 2011
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése