A legutóbbi hétvégén három fontos kedvencünkből
próbáltunk ebédre valót alkotni. A szűzpecsenye, a laskagomba és a vörös káposzta
találkozása izgalmasnak ígérkezett.
Kell hozzá:
1 közepes sertésszűz,
30 dkg laskagomba,
1 közepes fej vörös
káposzta,
2 nagy fej vöröshagyma,
5-6 gerezd fokhagyma,
só, egész bors, olívaolaj,
cukor, köménymag, őrölt
fahéj
1 tk. balzsamecet.
Elkészítés:
A megmosott,
leszárított húst, ujjnyi szeletekre vágjuk. A vöröshagymát félfőre aprítjuk, a
fokhagymákat megtisztítjuk, a gerezdeket félbe vágjuk. A hússzeletek mindkét
oldalát egy nagyobb, magas falú serpenyőben, olívaolajon hirtelen megpirítjuk,
kiszedjük. A visszamaradt zsiradékba rakjuk a vöröshagymát és a fokhagymát is,
meghintjük köménymaggal, egész borssal, rövid ideig pirítjuk, és ebbe a
szűzérméket is visszahelyezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott laskagombát, lefedjük,
hagyjuk párolódni. Miután puhára pároltuk, a szeleteket kiemeljük a szaftból,
és a visszamaradt sűrű szaftot, botmixerrel simára turmixoljuk. Visszahelyezzük
a húst és a gombát, majd pár percig még hagyjuk párolódni.
Köretnek rizst és hagyományos
módon párolt káposztát készítettünk, melyet egy egész kevés fahéjjal és balzsamecettel
tettünk pikánssá. Tálaláskor formázógyűrűbe tettük a rizst, rá a párolt
káposztát, és mellé helyeztük a laskás szűzet is.
2013: Erdőkerülők ebédje
2011: Fröccs
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése