...vagyis Füge-Schwarzwälder-Feta. Láttuk, hallottuk,
olvastunk már róla, hogy az érett füge, a jó minőségű sonka és a sajt jó
hármast ad. Addig hajtott minket a kíváncsiság, míg el nem készítettük a
saját variációnkat. Hideg előételnek isteni, pofonegyszerűen elkészíthető,
baráti vacsorára különösen ajánlott.
Hozzávalók (4 főre):
4 db közepes, érett füge,
20 dkg jó sonka (Schwarzwälder),
20 dkg feta sajt,
kevés madársaláta,
extra szűz olívaolaj.
Tálalás:
Néhány levél madársalátával kezdünk, ha nincs, lehet
rukkola, vagy bármilyen más zöldsaláta. Az érett fügét középen, kereszt
irányban behasítjuk, de vigyázzunk arra, hogy alul ne vágjuk át teljesen, ezután
finoman ki tudjuk nyitni. A salátalevelekre helyezzük, s a bevágások közé
először feta sajtot morzsolunk, majd a sonkát kisebb „szálakra” szedjük, és
ugyancsak ráhelyezzük. Néhány csepp extra szűz olívaolajjal fejezzük be a
tálalást.
További tipp:
Szerintem még egy kevés balzsamecet is jól illik hozzá, ha
pedig feltétlenül választanom kellene hozzá bort, én próbát tennék egy késői
szüretelésű (nem aszú jellegű) borral. A sós és az édes – mint az ételben –
remek párosítás lesz.
2013: Gránátalmás avokádókrém
2012: Medvehagymás túrókrém
2011: Nyáresti padlizsán
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése