3-4 jó csokor medvehagyma,
2 db zsemlye,
3 dl tej, só, bors,
1 dl tejszín, 2 ek. vaj.
Elkészítés:
Egy tálba önöm a tejet, tejszínt, bele a zsemlyéket, hadd szívják meg magukat. A medvehagymákat érdemes jól átmosni, majd lecsöpögtetni, ezután pedig minél apróbbra vágni. Egy lábosban két evőkanál vajat kell olvasztani, ezekre dobom a zöld leveleket, mintha parajfőzeléket készítenék. Teszek rá borsot és sót, majd néhány percig pirítom. Beleteszem a tejes-tejszínes zsemlyéket, kissé szétnyomkodom. Ezek után hagyom, hogy jól átpárolódjon, s már kész is.
2014: Magyar Konyha - 2014 április
2013: Húsvéti fonott kalácsok +video
2012: Rókagombás-medvehagymás csirke
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése