Legutóbb
ismét egy határ közeli osztrák bevásárlóközpontban végeztük
éppen aktuális nagybevásárlásunkat, mikor is megakadt a szemünk
a halas pulton. Hát, ha valahol, akkor itt kellene egy kis
továbbképzést tartani a hazai boltvezetőknek. Úgy kínálta
magát legalább öt-hat friss halfilé, hogy nem tudtunk
ellenállni: a harcsát választottuk.
Kell
hozzá (2 főre):
40
dkg harcsafilé,
1 marék friss, reszelt torma,
2 ek. tejföl, 1 ek. liszt,
1 db
paprika,
1 db
paradicsom,
friss
leveles saláta,
néhány
brokkolirózsa
só,
bors, cukor,
olívaolaj,
balzsamecet.
Először
a friss salátát készítettük el, majd jól összekevertük a
balzsamecetes-olívaolajos dresszinggel, és hűtőbe tettük. A
brokkolikat sós, lobogó vízben kicsit megfőztük, de csak
annyira, hogy megtartsák állagukat, és ropogósak maradjanak. Egy
kisebb darab tormából frissen reszeltünk egy kisebb maréknyit. A
tejfölt egy kevés liszttel jól elhabartuk, a megreszelt tormát
hozzáadtuk, sóztuk, borsoztuk, kevés cukrot adtunk hozzá, majd
kevés húslével felöntve kellő sűrűségűre elfőzzük. Amíg
a halakat megsütjük, érdemes melegen tartani a mártást...
Egy
serpenyőben vaj és olívaolaj keverékében sütöttük meg a
harcsafilét, mindkét oldalon 3-4 percig. Miután kész, jöhet a
saláta, rá a pirult halszelet, és a tetejére kanalaztuk a friss
mártást.
Mi csak friss baguette-el ettük, de illik hozzá például a rizs, a burgonyapüré vagy éppen a kuszkusz is. Ja, és hogy el ne feledjük, egy jó pohár fiatalos, eleven savú fehérbor, mondjuk egy olaszrizling!
Mi csak friss baguette-el ettük, de illik hozzá például a rizs, a burgonyapüré vagy éppen a kuszkusz is. Ja, és hogy el ne feledjük, egy jó pohár fiatalos, eleven savú fehérbor, mondjuk egy olaszrizling!
Fejedelmi étek...
VálaszTörlésNagyon köszi Zsuzsa!
VálaszTörlés