Egyedül voltam egy pénteki délelőttön, mikor úgy 11
tájban megkordult a gyomrom. Kiballagtam a konyhába, hogy valami ebédre való
után nézzek, de sem a spájz, sem pedig a hűtő nem volt telerakva jobbnál jobb
alapanyagokkal…
…volt viszont:
egy csomag csuszatészta (200 g), egy doboz csiperkegomba
(300 g), egy jó marék savanyú káposzta, három szál újhagyma, 2 gerezd
fokhagyma, 2 csipet tárkony, 3 csipet só, frissen őrölt bors, kevés cukor, 2
csipet szerecsendió, kevés köménymag, 2 babérlevél, meg vagy 3 evőkanál zsír.
Egy fazékba vizet tettem fel főni, közben pedig
elkészítettem a mártás-ragu alapját. A zsíron jól megpirítottam az előzőleg
felkarikázott újhagymát, fokhagymát, majd rádobtam a savanyú káposztát, a
babérlevelet is, innentől viszont már minden párolódott. A készülő alapot
ízesítettem sóval, frissen őrölt borssal, és egy egész kevés cukorral. Rövid
párolás után hozzáadtam a felaprított csiperkegombát, a köményt, a tárkonyt, végül a szerecsendiót.
Az időközben felforralt vízben kifőztem a csuszatésztát,
leszűrtem, a serpenyőbe tettem, és jól összeforgattam a mártásos raguval. Aki
szereti, apríthat rá egy kis csípős paprikát, de lehet tejföllel is
fogyasztani.
Mindössze húsz perc munka, de jóval hosszabb élvezet! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése