Hozzávalók, 4 főre:
1 kg csirkemáj szívvel,
20 dkg kuszkusz,
1 nagy narancs, 3 kivi,
2 nagyobb grépfrút
só, bors, ízlés szerint,
fél citrom és fél narancs leve,
2 ek. vaj.
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a narancs és a grépfrút
esetében a belső fehér részektől is megszabadítjuk, gerezdekre, majd félbe
vágjuk. A citromot és a narancsot kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, és a felezett
gerezdeket ebbe tesszük, majd mehet a hűtőbe. A kuszkuszt - szokásos módon - forrázzuk,
lefedjük és állni hagyjuk. A májat megtisztítjuk, leválasztjuk róla a szíveket,
és ha gondoljátok, lehet nagyobb darabokra vágni, de akár egyben is lehet
hagyni. Ez ízlésfüggő.
Serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd mikor már
tűzforró, a csirkemájat és a szívet ebbe helyezzük. Nagyjából 5-6 perc alatt
készre pirítjuk. Nem kell sokáig sütni, akkor jó, ha a közepe nincs teljesen
átsülve, és nem száraz! A gyümölcsöket összekeverjük a kuszkusszal, tálba
tesszük, a tetejére pedig ráhelyezzük a csirkemájat, s azonnal tálaljuk.
Bor:
Rozé, rozé, rozé, méghozzá ezúttal a Mátrából! Egyrészt
azért, mert itt a tavasz, másrészt azért, mert a máj kesernyéje remekül
találkozott a gyümölcsökkel, viszont a rozé frissessége, savassága,
gyümölcsössége, finoman támasztotta alá az ízeket. Különleges ízharmóniát
adott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése