Palacsinta tészta:
1 egész tojás,
10 dkg búzaliszt,
10 dkg
kukoricaliszt,
tej, szódavíz, só, pici cukor
Töltelék:
1 cs. leveszöldség
(sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, fokhagyma),
só, bors, olívaolaj,
2 tk. kurkuma, pici vaj
Készítési mód:
A palacsintatésztát összeállítjuk, félretesszük, a
zöldségeket megpucoljuk, egyforma apró kockákra vágjuk. A serpenyőbe
olívaolajat és pici vajat teszünk, fokhagymát felaprítjuk, beledobjuk, majd
hozzáadjuk a felaprított zöldségeket is. Sózzuk, frissen őrölt borsot tekerünk
rá, és puhára pároljuk. A végén megszórjuk a kurkumával.
A palacsintákat a szokásos módon kisütjük, megtöltjük a
zöldséges töltelékkel, és feltekerjük őket. Az egy zacskónyi (kb. fél kg) megmosott
spenótot vajban hirtelen átforgatjuk, tányérra tesszük, s a palacsintákat
ráhelyezzük.
Tipp:
Tálaljátok édes koktélparadicsommal, és ha tudjátok,
fűszeres tejföllel is locsoljátok meg. Isteni lesz egy pohár jól behűtött
furminttal!
Ötlet, tálalás és ételkörnyezete: Stefán Mónika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése