Palacsinta:
20 dkg búzaliszt,
15 dkg kukoricaliszt,
só, cukor, tej, 2 egész tojás,
szódavíz.
Töltelék:
30 dkg tehéntúró,
1 nagy doboz zsíros tejföl,
4 ek. szőlőcukor,
1 zacskó vaníliás cukor.
Ragu:
1 doboz eper,
1-2 ek. szőlőcukor,
pici vaníliás cukor,
reszelt citromhéj.
A palacsinta tésztáját összeállítjuk, majd egy jó fél órát pihentetjük. Közben lekeverjük a túrótölteléket és az eperragut. Az epret összevágjuk, és megszórjuk szőlőcukorral, vaníliás cukorral. Picit levet ereszt, de ez most pont jó így!!!
Forró serpenyőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat, majd megtöltjük a túrótöltelékkel. Az epervelőt hozzá kínáljuk, a leve is isteni, ahogy rácsorog a
palacsintára! Nekem nagyon ízlik, ha egy pici reszelt citromhéjat is szórok az epervelőre, de ezt nem mindenki szereti, úgyhogy tegyétek és egyétek kedvetek szerint!
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése