Mártogatósra,
egyfajta kencére vágytunk a napokban. Bármilyen napszakban lehet enni, de
szerintem különösen ideális esti vendégváró kis előétel, amelyhez ráadásul nagyon
jól passzolnak a fehérborok! A szilveszteri bulira kifejezetten ajánlható, elkészítésébe még akár vendégeinket is bevonhatjuk :-)
Kell
hozzá:
40
dkg zöldborsó (fagyasztott),
2
ek. vaj, só, fehérbors,
3
ek. tejföl, pár evőkanál hús vagy zöldség alaplé, 6
szelet bacon, 3 szelet rozskenyér.
A
zöldborsót vajon párolni kezdjük, ízesítjük sóval, fehérborssal. Néhány perc
múlva levet ereszt, ha ez nem lenne elegendő, úgy hús vagy zöldség alaplevet
lehet hozzá tenni. Mintegy húsz perc alatt készre pároljuk, tejfölt adunk
hozzá, majd leturmixoljuk. Kóstolással ellenőrizzük az ízeket, ha szükséges
utána ízesítünk.
Amikor
már elkészült a mártogatós, nekiláthatunk a kenyerek elkészítésének. Érdemes jó
minőségű rozskenyeret vásárolni, ráadásul nem baj, ha mondjuk egy-két napos. Három jó szeletet vágunk, a kenyerek mindkét felét megpirítjuk, majd a szeleteket
felcsíkozzuk, ügyelve, hogy ne legyen túl vékony. A szeleteket betekerjük a
bacon szalonnával, és a zöldborsó püré mellé adjuk.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
Tipp:
Ha
van egy kis friss mentátok, mindenképpen érdemes a borsópürébe aprítani, hisz
csak emeli az élvezetet.
Ezzel a bejegyzéssel el is búcsúzunk a 2012-es évtől. Mindenkinek boldog és sikeres új esztendőt kívánunk! Jövőre találkozunk és folytatjuk!!!
Ezzel a bejegyzéssel el is búcsúzunk a 2012-es évtől. Mindenkinek boldog és sikeres új esztendőt kívánunk! Jövőre találkozunk és folytatjuk!!!
Sosem ettem még borsópürét, ki fogom próbálni. Jó az oldalad, tök jók a receptjeid. Feltölthetnéd a kedvenced ide is, megéri
VálaszTörlésSzia Orsi! Köszi a hozzászólást, örülünk, ha tetszik. Lehet még így például lencse-, bab-, brokkoli-, vagy például karfiolpürét is készíteni. Az ízesítések, variációk száma pedig végtelen!!!
VálaszTörlés