Nemrégiben füstölt
oldalast főztünk, melyet tormával, mustárral ettünk. Maradt viszont belőle még
másnapra, amit szerettem volna valamivel kiegészíteni, és így önálló fogást
készíteni. Igen, megint maradék felhasználás, és jóízű falatozás következett.
A paradicsom-csípős zöldpaprika
salátával kezdtem, ennek ugyanis idő kell. A paradicsomokat felkockáztam, és a
paprikát is felszeltem. Pár csipet sóval, egész kevés fehérborssal, egy evőkanál
olívaolajjal és tárkonyos ecettel összekevertem, majd hűtőbe tettem.
A füstölt oldalast
megszabadítottam a csonttól és a porcos részektől. Két-három fokhagymát
felaprítottam, kevés zsiradékon pirítani kezdtem, néhány perc múlva erre
dobtam a füstölt húst, majd finoman összekevertem. Az időközben kifőtt
Wicha-szélesmetéltet a piruló raguhoz adtam, néhány pillanat és már lehet is
tálalni. Az előre elkészített salátával együtt isteni lesz!
2011: Parmigiano Reggiano