Hozzávalók:
30 dkg sima liszt, 15 dkg rétesliszt,
só, 1 kanál zsír, 1 kanál tejföl,
6 szem héjában főtt burgonya ,
fél kocka élesztő.
Elkészítés:
A liszteket átszitáljuk, a burgonyát előfőzzük. Ha elkészült, meghámozzuk, és még melegen szétnyomkodjuk. A fél kocka élesztőt pici meleg vízben felfuttatjuk, majd a liszthez és a krumplihoz adjuk. Elkezdjük kidolgozni, nagyon könnyű fánktésztát kapunk, ezt kelesztjük kb. fél óra a kétszeresére majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Figyelem, ne lepődjetek meg, az elkészült tészta ragad jól kell lisztezni. Ha megvagytok a nyújtással, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük. (Nem szabad magára hagyni, mert gyorsan sül.)
Szerintünk fokhagymás tejföllel az igazi!!!
2014: Lazactatár
2013: Kantoni rizstészta wokban
2012: Ropogós bőrű lapocka
2011: Jamie főzőiskolája
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika