Menüpontok

2015. február 8., vasárnap

Csicseriborsó püré ropogós tortillával

Megint egy igazi vendégváró kis mártogatóst, vagy ahogy feleségem szokta mondani: kencét hoztunk össze. Megszerettük a csicseriborsót, ezért választásunk most erre esett. Majdnem hummusz, de mégsem, hiszen nincs benne szezám.

Hozzávalók: 
1 doboz csicseriborsó-konzerv
1 lime leve, só, bors,
2 fokhagymagerezd
2-4 ek. olívaolaj,
1 közepes, szárított csili.

Elkészítés:
A csicseriborsó-konzervet leszűrjük, és fontos, hogy hideg vízzel öblítsétek le. Ha lecsepegett, turmixgépbe tesszük, ízesítjük sóval, borssal, beletesszük a fokhagymagerezdeket és a csilit is, rácsavarjuk a lime levét, legvégül pedig úgy 2 evőkanál olívaolajat. Addig pürésítjük, amíg kellően, selymes-krémes nem lesz. Ha valaki rusztikusabban szereti, vagy érezni akarja a csicseriborsó darabokat, az természetesen időben álljon le!  

Tálalás:
A krémet egy tálba tesszük, s a tetejére jócskán öntünk az olívaolajból. A tortilla lapok mindkét odalát szárazon, serpenyőben kissé lepirítjuk. A kerek lapokat nyolcfelé vágjuk, és a tál mellé tesszük, együtt tálaljuk!

2014: Pulykazúza csilis tésztával
2013: Gyömbéres-diós sütőtök krémleves
2012: Vércse hozta borok
2011: Gordon Ramsay - Mennyei halételek