Néhány nap múlva beköszönt a december, ilyenkor pedig nem
feledem, hogy ez idő tájt, pontosan 2010. november 18.-án indult útjára a
Culinaricum. Tavaly azt írtam: „Egy esztendő nem sok egy gasztroblog életében,
főként, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi hasonló témájú oldal működik a
neten”. Bizton kijelenthetem, két év sem sok, bár nálunk ez az év volt az igazi
előrelépés, most ismertek meg minket igazán.
Ilyenkor érdemes ismét leltárba venni az eltelt évet. Tavaly
óta közel száznegyven bejegyzés látott napvilágot, benne több mint százezer
karakter terjedelmű szöveg, és ismét több száz fotó jelent meg az oldalon. Az
első olyan esztendőt is sikerült megvalósítani, amikor szinte minden lépésünket
- az elkészített ételeket tekintve - kizárólag a szezonalitás jellemezte. Megjelent
konyhánkon a hajdina, a rebarbara, a rókagomba, a szarvas és vaddisznó sonka, a
csalán, igazán elmerültünk a medvehagyma témájában, és végre sikerült
elindítani régi vágyunkat, a „Régi idők vendéglői” című cikksorozatot is. Külön
öröm, hogy olvasóink figyelme továbbra sem múlik, szinte napról napra bővül
azok tábora, akik követnek minket.
Oldalmegjelenítések száma országonként
|
Néhány további eredmény:
- Csatlakozás az idei Food Revolution Day mozgalomhoz,
- Részvétel egy étellel a III. Nemzeti Gulyás Napon,
- Vargánya szezonban rövid szereplés a helyi televízióban,
- Goldenblog szavazás (közönség kategória) 58. hely.
A továbbiakban természetesen minden megy tovább, de a
folyamatos megújulásról sem feledkezünk meg. Három olyan nagyszabású terv is
van a tarsolyunkban, amit nagyon remélem, hogy sikerül megvalósítani, de
ezekről természetesen még nem szólunk, legyen inkább meglepetés. Mindenkinek
nagyon köszönjük, hogy 2012-ben is (részben) minket választott!