A hosszú téli napok után már alig vártuk a tavaszt! A
tápláló, sokszor kicsit nehéz ételek után érthetően valami frissre, üdére vágytunk.
Egyik kedvenc évszakunknak megfelelő ételt készítettünk az elmúlt napokban.
Hozzávalók:
4 szelet lepényhal filé,
6-8 ek. kuszkusz,
5-6 db koktélparadicsom,
1 marék madársaláta,
1
marék frisée (endívia levelek),
1
marék lila multileaf saláta,
só,
fehérbors, kurkuma,
fehérborecet,
olívaolaj.
Érdemes a salátával kezdeni, hiszen nem árt, ha kicsit
érik. A leveles salátákat kissé
összetépkedtük, adtunk hozzá néhány félbe vágott koktélparadicsomot, fehérborecetet,
kevés olívaolajat, majd hűtőbe tettük.
Következhet a
kuszkusz, amit öntsetek egy tálba, adjatok hozzá sót, őrölt borsot, kevés
olívaolajat, forrázzátok le vízzel, majd takarjátok le műanyag fóliával. Nagyjából
tíz perc után ellenőrizzétek egy villával, hogy elnyerte a megfelelő „pergős”
jellegét.
A sót, fehérborsot,
kevés kurkumát egy kis tálban olívaolajjal összekevertük, ezzel kentük be a
nyelvhal filék mindkét oldalát. Ezután serpenyőben egy kevés vajat
olvasztottunk, és amikor már nagyon forró volt, beletettük a filéket. Mindössze
1-2 perc kell oldalanként, ha egy előkészített vékony filével van dolgunk.
Egyetlen dolgunk van csak, feltétlen vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl. Az
elkészült hal tetejére még néhány szem gyöngyhagymát tettünk, és a salátával
együtt tálaltuk!
Tipp:
Itt a medvehagyma
szezon, ezért, ha tudtok szedni, érdemes pár levelet felaprítani, s a salátához
adni. Friss, üde, tavaszias ízével garantáltan feldobja az ételt.
2012: Sódar, sodor, sunka
2011: Kéknyelű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése