A piacokon
végre megjelent a friss zöldspárga! Már nagyon vártuk, akkor szeretjük a
legjobban, amikor még vékonykák, alul sem fásak, egyszóval zsengék és
édeskések. Örömteli, hogy bőven van már hazai választék, nem kell az importot
venni! Ne szalasszátok el!
Vegyetek elő fél csokor zöldspárgát (250gr), kevés vajat, 8 kis fej csiperke gombát, 2 szelet bacont. A zsenge spárgát megmossuk, feldaraboljuk, a gombát megtisztítjuk, felszeljük, a bacon szalonnát kockákra vágjuk. A felhevített vajon kissé megpirítjuk a gombát és a szalonnát, rövid ideig kettesben hagyjuk őket, majd mehet hozzá a zöldspárga. Tekerünk rá bőven frissen őrölt borsot, felütünk 4 db tojást, kevés tejjel kikeverjük, és ráöntjük a piruló finomságokra.
Tegyétek tányérra, jöhet hozzá egy kis friss paradicsom, barna kenyér és rögtön jól
indul a nap!
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2012: Borsópüré kolompér gombóccal
2011: "Lyukak az Emme-folyó völgyéből
2012: Borsópüré kolompér gombóccal
2011: "Lyukak az Emme-folyó völgyéből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése