Nemrég egy kedves kollégám megajándékozott minket egy
nagy csokor friss mentával. Volt otthon még egy kis gomba, plusz nagy
kedvencünk a zöldspárga. Készítsünk hát egy házi pappardellét zöldségraguval,
nézzük meg milyen lesz ez a hármas…
20 dkg liszt
2 db tojás, só.
A lisztbe kis mélyedést formázunk, ebbe tesszük a
tojásokat. Először villával összeforgatjuk, majd kézzel összegyúrjuk, pihentetjük.
A tésztát a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, és kb. 2-3 cm széles csíkokat vágunk
belőle. Ha kész, a csíkokat lelisztezzük, majd hagyományos módon kifőzzük.
A raguhoz...
3-4 szál spárga,
4-5 db csiperkegomba,
friss menta, só, bors.
Vajon megpirítjuk a felszelt csiperkegombát, hozzáadjuk a
spárgát, melyet előzőleg 2-3 cm darabokra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, majd
friss mentával fűszerezzük. A leszűrt tésztát közvetlenül a serpenyőbe tesszük,
és kicsit átforgatjuk a raguval. Néhány csepp citromlével még finomabb hatást
érhetünk el.
2012: Hideg eper-rebarbara velő
2011: Szalonnás csőbensült spárga
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése