A mostani recept
ötletét ausztriai kollégám, gyakorló szakács tanácsolta nekem. Az első verzió fotói
bevallom, nem sikerültek, viszont az ízek isteniek voltak. Addig nem nyugodtam,
amíg másnap el nem készítettem egy más felfogású tálalást, ezúttal sikeresen.
Kell hozzá:
2 db bordáskel,
10 dkg olajos tonhal,
2 ek. balzsamecet,
2 tk. szójaszósz,
kevés karikára
vágott
újhagyma és apró kockára
vágott pirospaprika.
újhagyma és apró kockára
vágott pirospaprika.
Elkészítés:
A balzsamecetet és
a szójaszószt egy kis lábosba tesszük, és redukciót készítünk. Közepes lángon
addig forraljuk a szószokat, míg kb. felére be nem sűrűsödnek. Az elkészült
mártást egy kis tálba tesszük.
Vajat és olívaolajat
hevítünk, a bordáskelt hosszában félbe vágjuk, majd a belsejével lefelé egy
serpenyőbe tesszük, közepesen megpirítjuk. Ezalatt az újhagymát felkarikázzuk,
a pirospaprikát pedig kis kockákra vágjuk.
Ha a bordáskel
szépen megpirult, tányérra tesszük, a tetejére jócskán kanalazunk az olajos
tonhalból, és megszórjuk újhagyma karikákkal és a pirospaprikával. Ne feledkezzünk
el a mártogatósról sem, így együtt nagyon érdekes ízkombinációt adnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése