Már egy igazi őszi-téli húsételt hoztunk össze az elmúlt hétvégén. Főszereplője egyik kedvenc húsrészünk, a malac legértékesebbje volt. Nagyon egyszerűen elkészíthető, az alapanyagok is könnyen beszerezhetők, tehát nem igényel semmi hókusz-pókuszt. A végén viszont nagyon jó kis eredményt kapunk...
1 közepes szűzpecsenye,
3 szál újhagyma,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 tk.
fűszerpaprika,
½ pirospaprika,
2 db babérlevél,
1 ek. mustár,
olívaolaj, kevés
vaj,
só, bors.
A reszelt
tésztához:
2 db tojás,
grízes liszt,
sima liszt,
kevés só.
Elkészítés:
A hagymákat
karikára vágjuk, kevés zsiradékon hirtelen megpirítjuk, sózzuk és hozzáadjuk a
pirospaprikát. Néhány perc múlva felöntjük egy merőkanál húsalaplével, meghintjük
fűszerpaprikával, majd tovább pároljuk. A szűzpecsenyét érmékre vágjuk, egy
másik serpenyőben mindkét oldalukat jó lepirítjuk, ezután belehelyezzük a
párolódó zöldséges raguba. A húsalaplevet közben folyamatosan pótoljuk, és együtt készre főzzük az alapanyagokat.
A tészta
elkészítéséhez összekeverjük a liszteket, beleütjük a tojást, sózzuk, és jó
keményre összegyúrjuk. Kicsit pihentetjük, majd nokedli szaggatón egyszerűen
lereszeljük. Konyharuhán száradni hagyjuk, majd hagyományos módon kifőzzük. A
megpárolt szűzérmés ragut a házi reszelt tésztával együtt tálaljuk.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2013: Joghurtos céklasaláta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése