Egy csendesebb, „jóebédes”, ejtőzős vasárnap, valami jó kis édességre vágytunk. A palacsinta nálunk mindig biztos befutó, ám ezúttal egy kicsit elszakadtunk a sokéves hagyománytól.
Kell hozzá...
15 dkg liszt
3 ek. kukoricaliszt
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 dl tej,
fél csomag száraz élesztő,
szódavíz,
só, olaj (a sütéshez).
A díszítéshez:
dióbél, gránátalma, birsalmalekvár.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral együtt habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, az összeszitált liszteket, amibe előzőleg beletettük a száraz élesztőt. Sűrű masszát keverünk, és annyi szódavizet adunk hozzá, hogy ne híguljon fel, aztán a legvégén hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét is. Forró serpenyőbe palacsintasütőbe kanalazzuk a masszát, kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat formázunk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Mi a Kaldeneker lekvárosház zsályás birsalma lekvárjával, dióbéllel és gránátalma magokkal együtt tálaltuk.
Tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
Nagyon guszta, nagyon finom. Én is szeretem az ilyen vastagabb tésztás palacsintákat. Igazi hétvégi reggeli, ahogy írtad.
VálaszTörlésBár mi ebéd után ettük, ahogy írtuk is, de tényleg ki lehet próbálni akár reggelire is. Akár így, akár úgy, finom!!! :-)
VálaszTörlés