Úgymond "veganapot" tartottunk a közelmúltban. Párom alkotni készült, mégpedig ezt a bemutatásra
kerülő zöldségfasírtot gondolta ki ebédnek. Nem tiltakoztam, hisz jó néha ilyen
ételeket is fogyasztani, különösen akkor, ha esetleg besokallnátok a sok ünnepek alatti húsevéstől.
Hozzávalók:
kb.30
dkg zöldség
/sárgarépa,
borsó, brokkoli, újhagyma,
kaliforniai
piros paprika, kukorica/ vegyesen,
3
db közepes burgonya, 2 tojás, 2 ek. vaj,
2
kk. kurkuma, só, fehérbors, szerecsendió.
Elkészítés:
A
zöldségeket vajon, egész kevés folyadék hozzáadásával megpároljuk, sózzuk,
borsozzuk, pici kurkumát adunk hozzá. Közben három közepes burgonyát héjában
megfőzünk, meghámozzuk és villával szétnyomkodjuk. Ezeket egy keverőtálban
összekeverjük, szerecsendióval ízesítjük, hozzáadunk két tojást is, s ha túl
lágynak érezzük, akkor egy kicsi kukoricaliszttel hintjük meg. Kézzel pogácsákat
formázunk, majd nagyon kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük!
Tipp:
Fokhagymás
tejföl nagyon kell mellé, és mi még koktélparadicsomból, olívaolajból és
balzsamecetből salátát is készítettünk hozzá! Pazar volt!!!
Ötlet,
tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése