A Tercium kiadó jóvoltából két új gasztro könyvvel
gyarapodott könyvespolcunk. A sorban először John Gregory-Smith fiatal, lelkes
szakács nagysikerű szakácskönyvének bemutatásával kezdünk, melyet már kilenc
országban jelentettek meg.
A szerző biztos egzisztenciáját adta fel azért, hogy
szenvedélyének, a fűszereknek éljen. Egyedi receptúra alapján összeállított
fűszerkeverékeket kezdett forgalmazni, s ennek keretében bejárta szinte az
egész világot. Természetesen megfordult Kínában, Kambodzsában, Vietnámban,
Thaiföldön, Indonéziában, Malajziában, Mexikóban, Srí Lankán, Marokkóban,
Törökországban és a fűszerek őshazájában, Indiában is. Egy idő után adódott a
kérdés: miért nem ír egy fűszerekre alapozó szakácskönyvet. Az eredmény pedig egy
remek, izgalmas, kreatív mű lett.
Szinte sec-perc alatt elkészíthető, izgalmas, egzotikus
recepteket mutat be, melyekhez minden esetben öt fűszert használ fel.
Több mint száz ínycsiklandó receptet találtok a könyvben.
Mindegy, hogy éppen ebédre vagy vacsorára vágytok, ennétek tartalmas salátákat,
pikáns leveseket, halakat vagy tengeri herkentyűket, esetleg könnyű gyümölcsös
desszerteket, minden kategóriában biztos tippeket találtok. Nálunk már jó
néhány felkerült a kipróbálandók listájára, s a jövőben találkozhattok majd
olyan ételekkel is, melyet ez a könyv inspirált. Első személyes kedvencek:
Csaná maszala, halas taco, füstölt paprikás és paradicsomos salsával, indiai
spenótos csirke-köri.
A könyvet a Tercium kiadónál vásárolhatjátok vagy
rendelhetitek meg. Melegen ajánljuk!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése