Hozzávalók, 4 főre:
4 db lazacfilé,
20 dkg kuszkusz,
1 nagy narancs, 3 kivi,
2 nagyobb grépfrút
só, bors, ízlés szerint,
fél citrom és fél narancs leve,
2 ek. olívaolaj.
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a narancs és a grépfrút
esetében a belső fehér részektől is megszabadítjuk, gerezdekre vágjuk. A
citromot és a narancsot kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, és a gerezdeket ebbe
tesszük, majd mehet a hűtőbe. A kuszkuszt forrázzuk, lefedjük és állni hagyjuk.
Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd mikor már
tűzforró, a lazacot ebbe helyezzük. Ha a filé bőrös, természetesen a bőrrel
lefelé kezdjük sütni. A halszeletek oldalán megfigyelhető, mikor kell
megfordítani. Ha nagyjából a közepére ért, rögtön fordítsátok meg, tegyétek a
másik oldalára. Hozzávetőleg 3-3 perc kell, hogy átsüljön, de még ne száradjon
ki teljesen. Akkor jó, ha a közepe kellően szaftos. A halat a kuszkusszal és a
gyümölcsökkel együtt azonnal tálaljuk.
Info:
Sokszor nincs kiábrándítóbb dolog, mind túlsütött,
kiszárított halat enni. Ha szeretitek kevésbé sülten is, elegendő lesz kb. 2-2
perc is, s ez esetben nem kell megvárni, míg teljesen a közepére értek. A lazac
valódi íze így fog leginkább dominálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése