A Magyar Konyha nyári számához minden olvasó kézhez kapja a Balaton 2013
Gasztronómiai útikalauzt, amely 170 címet tartalmaz a Balaton körüli
vendéglátóhelyekről, borászatokról, termelőkről. Fontosságát hangsúlyozva mi
külön is foglalkozunk vele, ezzel is szeretnénk felhívni rá a figyelmet!
„Hat régióra osztottuk a Balaton vidékét. Keszthely és Badacsony környéke,
Káli-medence, Tihany és Balatonfüred, Veszprém környéke, Siófok és környéke,
Balatonboglár és Lelle környéke. Top 10-es listák, éttermek, borászatok,
lángossütők, halsütők, cukrászdák, fagyizók, csárdák. A legjobb termelői
piacok. Gasztronómiai érdekességek a Balaton körül. Források, löszpincék,
sajtműhelyek, kecskefarmok, pékségek. A legszebb kilátással bíró retro presszó,
Oszi bácsi keszegsütődéje és a széplaki lángos. Veszprém elegáns éttermei,
badacsonyi és Dél-balatoni borászok pincészetei” és még sorolhatnánk a fejezeteket.
Igazi hiánypótló összeállítás, melyet mi magunk is próbára teszünk majd.
Pont ez a lényege: ha a kezetekbe kerül, Ti is bátran használjátok, s „ellenőrizzétek”
a kalauz információit.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés