A november az év egyik legérdekesebb, sokszínű gasztro-hónapja. Még lehet
élvezni az őszi gyümölcsöket, zöldségek is akadnak szép számmal, s már
kopogtatnak a húsok, mindezt pedig akár egy jó újborral is le lehet öblíteni.
Kész élvezet!
Ennek jegyében készített színes lapszámot a szerkesztőség is. Gundel
Károly, a hazai gasztronómia nagymestere idén lenne 130 éves. Ebből az alkalomból beszélgettek Gundel Jánossal, a még élő unokával, aki sok érdekességet mesél a
család múltjáról.
Az ősz alighanem két legérdekesebb gyümölcse a füge és a naspolya. Egy kis
ismertető után, kreatív fügés recepteket olvashattok.
Márai városába, a nagymúltú Kassába látogatott a lap. A tányéron a
monarchia cikksorozaton belül, kiderül, mi maradt mára az egyik legősibb magyar
város, magyaros gasztronómiájából, lehet-e vajon jó hazai étel mellé
tisztességes magyar bort kóstolgatni a felvidéken?
A Mátra környékén vendégeskedett a lap. Körülnéztek az egyik legérdekesebb
hazai borvidéken, bekopogtattak a legifjabb, kézműves borászokhoz, mint mindig,
a legjobb nedűket kutatva. Faluhely majorban, Mátranovákon, a Földi család
birtokán pedig hamisítatlan hazai ízekre bukkantak. A nyuszkanyakú palóc tyúk,
racka, óriásnyúl és sok más földi jó található itt, s a mini állattenyésztés
mellett egy hamisítatlan fogadót is üzemeltetnek a tulajdonosok.
Budapesten nemrégiben új helyre költözött Wang mester konyhája. Wang Qiang, akit sokan csak a wok nagymesterének tartanak, a konyha ördögeiben kínai gyökereiről, a hazai közönségről, és persze sok alapanyagról és ízről mesél.
Budapesten nemrégiben új helyre költözött Wang mester konyhája. Wang Qiang, akit sokan csak a wok nagymesterének tartanak, a konyha ördögeiben kínai gyökereiről, a hazai közönségről, és persze sok alapanyagról és ízről mesél.
Új rovattal indul a lap, ez pedig a Fűszerkert. Ambrus Lajos a tőle
megszokott alapossággal, de igazán jóízűen mesél ezúttal a rozmaringról, vagy
más néven a magyarság virágáról.
Az Őrségtől alig kőhajításnyira a Kekra völgy gasztronómiájában érdekelt termelők, kézművesek, szakácsok együtt összefogva, a közelmúltban egy Lenitben lévő étteremben mutatkoztak be alapanyagaikkal. Sült hús mangalicából, kecskesajt és persze és tökmagolaj, méghozzá Kerka-völgyi! Tán ez lehet a jövőben a kulcsszó?
Akik édes ízekre vágynak, azok sem csalódnak. Édes álom, avagy Óbudára költözött a sokak számára csak solymáriként ismert Zazzi, Auguszt Olga pedig fügés piskótát készít. Akik szeretik a hagymát, azok pedig Saly Noémitől kaphatnak érdekes tippeket csatni-ügyben!
Az Őrségtől alig kőhajításnyira a Kekra völgy gasztronómiájában érdekelt termelők, kézművesek, szakácsok együtt összefogva, a közelmúltban egy Lenitben lévő étteremben mutatkoztak be alapanyagaikkal. Sült hús mangalicából, kecskesajt és persze és tökmagolaj, méghozzá Kerka-völgyi! Tán ez lehet a jövőben a kulcsszó?
Akik édes ízekre vágynak, azok sem csalódnak. Édes álom, avagy Óbudára költözött a sokak számára csak solymáriként ismert Zazzi, Auguszt Olga pedig fügés piskótát készít. Akik szeretik a hagymát, azok pedig Saly Noémitől kaphatnak érdekes tippeket csatni-ügyben!
2012: Pikáns húsos káposzta
2011: Jamie belevágott...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése