A csirkemájból
készült ételek a kedvenceink közé tartoznak még akkor is, ha viszonylag ritkán
készítjük őket. Tavasz közeledvén ezúttal egy könnyű ebédnek vagy vacsorának
valót készítettük. Akik komolyan követik a böjtöt, most ne figyeljenek :-)
Kell hozzá:
fél kiló
csirkemáj,
jégsaláta, római
saláta, endívia, Radicchio saláták, (tetszés szerinti
mennyiségben, darabolva, tépkedve)
6-8 darab
koktélparadicsom,
2 db közepes
mandarin,
kevés só,
citrombors.
Így készítsétek:
A salátát
összeállítjuk, a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, összekeverjük a saláta
levelekkel, majd egy mandarin levével meglocsoljuk. A csirkemájat serpenyőben, kevés
olívaolajon megpirítjuk. Nem kell sokáig sütni, a cél, hogy belül még szaftos-krémes
legyen. Ha elkészült, a saláta tetejére halmozzuk, meghintjük kevés sóval,
citromborssal, és örömfalatozunk!!!
Ötlet, tálalás és
ételkörnyezet: Stefán Mónika
2012: Az ürmösborokrúl...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése