Most már végre, tényleg itt a tavasz! Ezt jelzi a Magyar Konyha legújabb száma is. Benne sok-sok
finomság: sonka, bárány, kukorica, kakukkfű, répatorta, fűszervaj. Berecz András, Fausto di Vora, Balogh-Nagy Erzsébet, Zágráb
gasztronómiája, interjúk, riportok, meg még annyi minden…
Berecz András
asztali élményei után a kukorica kerül terítékre. Főtt, sült, robbantott? Ilyen sokoldalú a tengeri… Aztán persze a
tavasz legfontosabb ünnepe: a Húsvét. Sonka, bárány, tojás, retek, paraj, torma…
No, de melyik sonka az igazi? A világ sonkái - a sonkák világa című írásban eligazítást
kaphatunk a levegőn érlelt sonkák útvesztőjében.
Fausto di Vora
több mint két évtizede él Magyarországon. Nem hajt különösebb elismerésekre, de
övé az egyik legbiztosabb, legstabilabb színvonalú étterem a fővárosban.
Balogh-Nagy
Erzsébet juhtenyésztő a hazai állomány javításán dolgozik Kelemérben. Tőle
többek közt az is megtudhatjuk, miért lehet hazánk területén a vendéglátásban
több francia és új-zélandi bárányt találni, mint hazait.
A Magyar Konyha
Termelői Díjat idén adták át elsőként. A követendő elismerést, elsőként Molnár
János sajtkészítő, Kövér Zoltán mangalica-tenyésztő és Sáfrány László pisztráng-tenyésztő nyerték. Persze folytatódik a közép-európai kalandozás is.
Ezúttal Zágrábot szedték ízeire. Horvátországba érve, könnyen eshetünk abba a sztereotípiába,
hogy csak az Adriát, a dalmát-szigeteket vagy az isztriai városokat és azok
gasztronómiáját látjuk. Pedig az ország ennél sokkal színesebb. Ezúttal magára
a fővárosra és az ország belső részeire fókuszáltak a szerkesztők.
Auguszt Olga most fenséges répatortát süt, Saly Noémi pedig örvend a friss fűszernövények
megjelenésének, rögtön készít is pár kis gurigát.
www.magyarkonyhaonline.hu
www.magyarkonyhaonline.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése