A húsvéti asztal
elmaradhatatlan szimbólumai a tojás, a sonka, a tavaszi zöldségek! Az idei
ünnepre elkészítettük a magunk tojáskrémét is. Fogadjátok szeretettel, és bátran
próbáljátok ki! Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Kell hozzá…
5 db egész tojás,
mustár,tejföl,
só, frissen őrölt
bors
kevés friss
reszelt torma.
Ennél a receptnél
nem szükségesek nagyon kőbevésett adagok, hiszen mindenki úgy készíti el, ahogy
akarja. Van, aki szárazabb, van, aki a kicsit szaftosabb változatot kedveli. A
tojásokat főzzétek meg, majd lehet megpucolni, és felaprítani. Ezek után
villával még kicsit összenyomkodjuk, hozzáadjuk az alapanyagokat, ízesítjük
fűszerekkel, lényeg az, hogy krémes végeredményt kapjunk. Ezek után mehet egy
kicsit a hűtőbe, hogy hadd érjenek az ízek. Tálaláskor paradicsomot, friss
retket, tavaszi újhagymát adhattok mellé.
Tipp:
Ha van már húsvéti
főtt sonkátok, és kellően kihűlt, hidegen adjátok fel mellé ezt a tojáskrémet
és a primőröket. Talán az egyik legjobb húsvéti kombináció, na jó, ezt még
megkoronázhatja egy pohár fehérbor is :-)
2012: Jó bort kék frankért?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése