Javában tombol az eperszezon! Bár láttam már április táján hívogató, hatalmas darabokat, spanyol importból, én inkább megvártam a hazai termést. Ja és nem is biztos, hogy mindig a legnagyobb szemek a legízletesebbek! Egyétek-vegyétek hát kilószámra!
Kell hozzá:
50 dkg eper,
2 dl tej, 1 vaníliarúd,
1 késhegynyi fahéj,
5 ek. szőlőcukorcukor, só.
A túrógaluskához:
20 dkg túró, kevés tejföl,
pár szem eper darabokra vágva,
1 ek. szőlőcukor.
Az epreket megmossuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk a szőlőcukrot, a tejet, a kikapart vaníliarúd belsejét és a fahéjat. Leturmixoljuk, és néhány órára hűtőbe tesszük
A túrógaluskához is feldaraboljuk a félretett epreket, majd a túrót kikeverjük a tejföllel és a cukorral. Úgyszintén kicsit félretesszük, hogy jól lehűljön.
Tálalás:
A lehűlt túróból nagyobb galuskaformákat szaggatunk kanállal, ezt egy tálba tesszük, és a hideg levest köré öntjük. Közvetlenül a fogyasztás előtt egy-két eperdarabbal díszíthetjük.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
2013: A csirkecombok dicsérete
2012: Spárga újrépa-mártásban
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése