Nemrég valami krémes, kellemes, krémes, fűszeres egytálételt
kívántunk meg. Legyen persze színes is, hogy a mostani borongós, szürke téli
napokat egy kicsit magunk mögött tudhassuk. Mivel tart a böjt, elsősorban
zöldségekre hagyatkoztunk, és nagyon elégedettek lettünk a végeredménnyel.
Kell hozzá (kb. 4-6 főre):
3 szem burgonya,
3 szál sárgarépa,
1 fej karfiol (levelei is),
fél szál póréhagyma,
5 gerezd fokhagyma,
egész bors, só,
kurkuma, olívaolaj,
fél doboz kókusztej.
Így készítsétek:
A krumplit, a sárgarépát, fokhagymát megtisztítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a zsenge leveleit is felaprítjuk. Olívaolajon a póréhagymát és a fokhagymát átpirítjuk, rádobjuk a répát és a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd a kurkumával is ízesítjük. Finoman pirítjuk néhány percig, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Mikor majdnem megpuhultak már, beledobjuk a karfiolrózsákat is (ez utóbbival vigyázni kell, mert nagyon gyorsan megfő). A kókusztejet csak a vége felé öntjük hozzá, s együtt még kicsit összeforraljuk.
Barna pirítóssal együtt tálaljuk, és az étel tetejére apróra vágott pórét vagy a karfiol zsenge leveleit szórhatjátok.
Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése